DOMAĆI SLANCI zbog kojih ćete zaboraviti na pekaru: Slani štapići kojima niko ne može odoleti (RECEPT)

Magazin Praksa

16. 05. 2023. 000000 17:00

Foto: Youtube printscreen/Domaći Kuhar

Sastojci: 

40 g svežeg kvasca

 2 kašike šećera

2 kašike brašna

300 ml mlakog mleka

 2 kašike jogurta

650 g brašna

 2 kašičice soli

 6 kašika ulja

Beli slani preliv: 

kašičice soli

4 kašičice brašna

pola kašičcie sode bikarbone ili praška za pecivo

malo vode

Priprema: U mlakom mleku razmutiti kvasac, šećer i kašiku brašna. Ostaviti da odstoji 5-10 min, pa dodati brašno, so, jogurt i ulje. Umesite meko testo koje se ne lepi za ruke, pa ostavite da stoji na toplom mestu 30 minuta, da lepo naraste.

Kad nadođe, testo premesiti, prebaciti na radnu površinu i podeliti na jednake loptice. Svaki posebno istanjiti rukama i formirati oblik štapića. Pleh obložite papirom za pečenje, poređajte štapiće i pecite 10 minuta na 220 stepeni.

Za to vreme pripremite slani preliv - pomešajte navedene sastojke za preliv, izvadite slance i "prošarajte" prelivom pomoću kašike. Vratite u rernu da se zapeče još 2-3 minuta.

Uživajte u prelepom ukusu štapića kao iz najbolje pekare!

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU