DOMAĆI SLANCI zbog kojih ćete zaboraviti na pekaru: Slani štapići kojima niko ne može odoleti (RECEPT)
Sastojci:
40 g svežeg kvasca
2 kašike šećera
2 kašike brašna
300 ml mlakog mleka
2 kašike jogurta
650 g brašna
2 kašičice soli
6 kašika ulja
Beli slani preliv:
kašičice soli
4 kašičice brašna
pola kašičcie sode bikarbone ili praška za pecivo
malo vode
Priprema: U mlakom mleku razmutiti kvasac, šećer i kašiku brašna. Ostaviti da odstoji 5-10 min, pa dodati brašno, so, jogurt i ulje. Umesite meko testo koje se ne lepi za ruke, pa ostavite da stoji na toplom mestu 30 minuta, da lepo naraste.
Kad nadođe, testo premesiti, prebaciti na radnu površinu i podeliti na jednake loptice. Svaki posebno istanjiti rukama i formirati oblik štapića. Pleh obložite papirom za pečenje, poređajte štapiće i pecite 10 minuta na 220 stepeni.
Za to vreme pripremite slani preliv - pomešajte navedene sastojke za preliv, izvadite slance i "prošarajte" prelivom pomoću kašike. Vratite u rernu da se zapeče još 2-3 minuta.
Uživajte u prelepom ukusu štapića kao iz najbolje pekare!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU