Pravi gurmanski ručak: Jelo sa piletinom kome ćete se vraćati (VIDEO)
08. 05. 2023. 000000 09:30
Potrebno je:
- 600 g piletine
- soli
- kašika masti ili ulja malo
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika brašna
- 1 struk belog luka
- peršunov list
- po želji rendan kačkavalj
Priprema:
Piletinu posoliti sipati 200 ml vode i dodati ravnu kašiku masti. Pustiti da se malo dinsta, pa je zapeći.
Izvaditi iz masti piletinu, sipati je u tepsiju, pa ubaciti kašiku brašna, 200 ml vode, dodati mleveni biber..soli peršunovog lista, beli luk i po želji kačkavalja.
Uvaljati i poređati piletinu. Dodati posoljen krompir i peći u rerni na 220 C stepeni 30 minuta. Servirati toplo... Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU