Pravi gurmanski ručak: Jelo sa piletinom kome ćete se vraćati (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

08. 05. 2023. 000000 09:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 600 g piletine
  • soli 
  • kašika masti ili ulja malo
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika brašna
  • 1 struk belog luka
  • peršunov list
  • po želji rendan kačkavalj

Priprema:

Piletinu posoliti sipati 200 ml vode i dodati ravnu kašiku masti. Pustiti da se malo dinsta, pa je zapeći. 

Izvaditi iz masti piletinu, sipati je u tepsiju, pa ubaciti kašiku brašna, 200 ml vode, dodati mleveni biber..soli peršunovog lista, beli luk i po želji kačkavalja.

Uvaljati i poređati piletinu. Dodati posoljen krompir i peći u rerni na 220 C  stepeni 30 minuta. Servirati toplo... Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU