TAJNA NAŠIH BAKA: Ne bacajte prvu vodu u kojoj se kuvao pasulj

Isidora Čolaković

03. 12. 2023. 000000 14:30

Foto: Profimedia

U neka davna vremena, kada nisu postojala kupovna sredstva, domaćice su čiste dom najčešće hranom. Pa tako su svežim hlebom prale zidove, kamene podove mlekom, prozori se čistili krompirom...

Danas znamo da su sirće, limunov sok i soda bikarbona moćna sredstva za čišćenje gotovo svih površina i aparata i u kuhinji i kupatilu, a retko ko zna da i pasulj može da bude koristan.

Zapravo, voda u kojoj se ova namirnica kuvala.

Znate kako kada kuvate pasulj, onu prvu vodu bacite? E pa, nemojte! Procedite je (od eventualnih ljuski koje je povrće pustilo), i pomešajte sa vrelom vodom.

Ova mešavina čini čuda za staklene površine - od prozora, preko ogledala, pa sve do posuđa. Predmete dobro poprskajte mešavinom, istrljajte sunđerom, pa isperite.

Za nešto jači "dezinfekcioni" efekat i kod upornijih fleka, možete u smesu dodati i malo alkoholnog sirćeta. Videćete, rezultat je neverovatan!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU