Kolač dana po baka Jelinoj recepturi: Mirisni biskvit od jabuka i višanja (RECEPT/ VIDEO)

Magazin Praksa

02. 05. 2023. 000000 10:30

Photo: Bakina kuhinja

Potrebno je:
5 jaja
1 čaša od 180 g šećera
1 čaša brašna
1 čaša griza
korica limuna
100 ml ulja
180 ml jogurta
300 gr višanja
2 manje jabuke
1/2 prašak za pecivo
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:
Umutiti jaja, dodati brašno i griz  sa praškom za pecivo,koricu limuna, ulje,jogurt, višnje, seckane jabuke Sve izjednačiti. Pleh premazati uljem i posuti brašnom. 

Foto: Bakina kuhinja

Peći na 200 stepeni C 50 minuta.. Kolač posuti vanilin šečerom i prah šećerom.

 Iseći hladan. Biskvit je mekan kao pena i tako sočan. 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU