Spoj mekanog, kremastog i sočnog: Recept za neponovljivi MRAMORNI KOLAČ - Gotov u par koraka (RECEPT/VIDEO)
27. 04. 2023. 000000 09:40
Iz bakine kuhinje stiže nam recept za mramorni kolač. Sastojke već imate u kući, a potrebno vam je malo slobognod vremena za najbolji desert.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 10 kašike šećera
- 200 gr brašna
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja maslinovog
- korica limuna
- 2 kašike kakaa
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
- Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivom. Dodati ostale sastojke: ulje, mleko, korica limuna, pa sve izjednačiti.
- Podeliti testo tako da svetli bude malo veći. Pleh podmazati pa sipati u sam centar pleha 2 kašike svetlog testa i odozgo tamnog 2 kašike i tako do kraja.
Foto: Bakina kuhinja
- Tepsiju ne treba drmati već lagano preneti u rernu koja je zagrejana na 200 stepeni i peći 40-45 minuta.
- Kolač ohladiti potpuno, pa seći. Vrhunski biskvit mekan kao pena, a tako divno miriše.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU