NAPRAVITE SAMI PEČENJE: Kako ispeći prasetinu u rerni da kožica bude hrskava kao sa ražnja: (RECEPT/VIDEO)
Potrebno je :
meso prasetine
soli
voda
Priprema:
Praseetinu dobro oprati i osušiti ubrisima papirnim. So dobro utrljati, napraviti i proireze po mesu da bolje so prodre. Staviti na rešetku na pleh.
Staviti meso na rešetku, a u pleh sipati jednu veliku čašu vode.
Peći na 190 stepeni C. Svakih 30 minuta prasetinu premazivati četkicom sa ocedjenim delom u tepsije.
Povremeno okretati. Treba računati bar 3 sata da se peče u zavisnosti od rerne.
Pola sata možete pred kraj prelite šoljicom piva. Podići pleh bliže vrhu i povećati temperaturu na 210 -220 stepeni da korica postane hrskava.
Fantastično miriše cela okolina..
Ja sam na istoj žici ispekla i nekoliko bataka pičećih, i premazivala sa masnoćom iz pleha.
Foto: Bakina kuhinja
Bilo je moče pola pleha, u kojoj se može ispeći i krompir.
Uživajte i prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU