TAJNI SASTOJAK RUSKE SALATE: Savet iskusnih domaćica

Isidora Čolaković

15. 04. 2023. 000000 18:00

Foto: Shutterstock

Tajna ukusne ruske salate leži u samo 2 kašike pavlake koje će učiniti ovaj popularni prilog još kremastijim i ukusnijim.

Sastojci:

Grašak 200 gr

Krompir 200 gr

Šargarepa 200 gr

Šunka 200 gr

Jaja 4 kom

Kiseli krastavčići 5 kom

Pavlaka 2 supene kašike

Majonez 250 gr

Senf 1 kafena kašičica

Limunov sok malo, par kapi

So, Biber, Peršun (količina po ukusu)

Priprema:

Očišćen krompir i šargarepu iseckati na kockice i sa graškom staviti da se kuva. U vodu za kuvanje možete dodati malo peršuna. Staviti jaja da se kuvaju pa kada budu tvrdo kuvana, oljuštiti ih i iseckati na kockice. 

Krastavčiće i šunku (ako nemate šunku, može i kuvano belo meso ili kuvanu junetinu) takodje sitno iseckati. Sve sastojke sjediniti i dodati majonez , jednu kašičicu senfa i nekoliko kapi limunovog soka. Sve dobro promešati. Ako je suviše gusto, dodati 2 kašike pavlake. Posoliti i pobiberiti i ostaviti u frižider rusku salatu da se hladi do služenja.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU