POSNI PASULJ NA VODI: Ručak na VELIKI PETAK koji će se dopasti svima (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

14. 04. 2023. 000000 11:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 500 g pasulja
  • 1 šargarepa
  • 1 manji celer
  • 1 zelena paprika
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašičica brašna
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • mleveni biber
  • peršunov list

Priprema:

Pasulj oprati, dobro ga istrljati rukama, pa naliti malo vodu i ostaviti da da kuva 2-3 minuta. 

Isprati, pa naliti vodu, dodati luk seckan, šargarepu i celer na kocke, lovorov list, malo zrno bibera i zelenu papriku po želji.

Dodati nekoliko kašika hladne vode. Žicom razbiti grudvice i sipati u pasulj. Ostaviti da vri neki minut. Po potrebi dodati soli. Dodati peršunov list. Ručak je gotov.

Stavit da se skuva. Razmutiti brašno, papriku i seckan beli luk, zatim kašiku suvog začina.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU