Posni ručak koji će ukućani obožavati: PEČENI KROMPIR PUNJEN POVRĆEM
Kombinovanjem raznovrsnih namirnica može da se napravi preukusno posno jelo. Pečeni krompir svi vole da jedu, pogotovo ako se napuni kajmakom i slaninom. Kako je u toku Uskršnji post, naš predlog je da se ne odričete čuvenog gurmanluka, nego da napravite posnu verziju, a to je pečeni krompir punjen povrćem. Ukus je fantastičan, a priprema laka.
Sastojci:
- krompir
- margarin
- 200 g pečuraka
- 2 paprike
- 3 kašike kukuruza
- 3 kašike pasulja iz konzerve
- 1 tikvica
Priprema:
Tikvice i pečurke sitno isecite, pa propržite. U posudi pomešajte seckanu papriku, kukuruz, pasulj i dodajte pečurke i tikvice. Posolite i promšejate. Krompir ne ljuštite, nego ga samo dobro operite. Isecite po dužini, ali ne do kraja. Premažite istopljenim margarinom i umotajte u alu foliju. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Zatim skinite foliju, raširite krompir, pa dodajte kašičicu margarina u svaki i ispasirajte. Sipajte prilog od povrća i služite. Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU