Fina prolećna kremasta torta bez pečenja: Spremite poslasticu koja će pleniti i UKUSOM I IZGLEDOM (RECEPT/VIDEO)

Magazin Praksa

13. 04. 2023. 000000 09:30

Photo: Bakina kuhinja

Potrebno je:
keks po izboru
600 ml mleka
100 ml mleka
1 vanil šećer
300 gr voća ja sam koristila jagode
2 pudinga od jagoda 
3 pudinga ok vanile
9 kašika šećera (može više)
10 gr želatina
200 gr margarina
100 gr jagoda + 500 ml vode 
200 gr slatke pavlake

Foto: Bakina kuhinja

Priprema:
U pleh poredjati keks, moj pleh je 28x16cm, pa preliti sa 100 ml toploga mleka. 

U šerpu izblendati 100 gr jagoda, dodati 500 ml vode  i 3 kašike šećera i ostaviti da vri par minuta. 

Foto: Bakina kuhinja

Ubaciti puding  i izmešati žicom.Dodati isečen margarin pa izjednačiti. Preliti vruć preko keksa u tepsiji. Skuvati drugi puding od vanile dodati jedan vanilin šećer, sa 3 kašike šećera.  

Foto: Bakina kuhinja

Dodati margarin i želatin po unustvu. Sve izjednačiti. 
Preliti preko keksa u tepsiji. Ostaviti da se dobro ohladi pa dodati umućenu slatku pavlaku. Fantastična, kremasta i jako ukusna.
 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU