MANASTIRSKI KOLAČ: Posna poslastica na vodi, bez ulja, sa džemom i orasima (RECEPT/ VIDEO)

Magazin Praksa

31. 03. 2023. 000000 09:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:
4 kašike ml. oraha
4 kašike seckanih oraha
4 kašike marmelade po želji
2 kašike šećera (može više)
1 prašak za pecivo
400 ml vode mlake
20 punih kašika brašna
malo cimeta
Foto: Bakina kuhinja

Za premazivanje:
4 pune kašike pekmeza 
4 kašike seckanih oraha
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:
Sipati mlaku vodu u vanglicu, dodati prvo marmeladu i šećer i žicom izmutiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo. Zatim dodati orahe mlevene i seckane, cimet. Sve dobro žicom izjednačiti.

Foto: Bakina kuhinja

Testo je ređe. Sipati u pleh 35x28 obložen pek papirom. 

Protresti pleh i peći na 200 stepeni 30-50 minuta, da kolač bude lagan i lepo rumen. 

Foto: Bakina kuhinja

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU