MANASTIRSKI KOLAČ: Posna poslastica na vodi, bez ulja, sa džemom i orasima (RECEPT/ VIDEO)
31. 03. 2023. 000000 09:00
Potrebno je:
4 kašike ml. oraha
4 kašike seckanih oraha
4 kašike marmelade po želji
2 kašike šećera (može više)
1 prašak za pecivo
400 ml vode mlake
20 punih kašika brašna
malo cimeta
Za premazivanje:
4 pune kašike pekmeza
4 kašike seckanih oraha
Priprema:
Sipati mlaku vodu u vanglicu, dodati prvo marmeladu i šećer i žicom izmutiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo. Zatim dodati orahe mlevene i seckane, cimet. Sve dobro žicom izjednačiti.
Testo je ređe. Sipati u pleh 35x28 obložen pek papirom.
Protresti pleh i peći na 200 stepeni 30-50 minuta, da kolač bude lagan i lepo rumen.
Foto: Bakina kuhinja
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU