POSNA PITA: Sa veoma traženom blitvom, šampinjonima i prazilukom, FANTASTIČNOG ukusa (RECEPT/VIDEO)

Magazin Praksa

29. 03. 2023. 000000 08:40

Photo: Bakina kuhinja

Potrebno je:

8 listova tankih kora
1 praziluk
250 gr šampinjona
1 veza blitve
ulje
kore 

Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Na ulju pržiti sečen praziluk, kad malo omekša ubaciti na listiće šampinjone, i dinstati da omekšaju. Na kraju dodati sečenu blitnu. Posoliti ili staviti suvog začina. Koru raširiti, pa premazati uljem. Staviti drugu koru, pa je premazati uljem. Staviti trću koru pa  na nju raširiti nadev. Pokriti četvrtom korom i po njoj raširiti nadeva. 

Foto: Bakina kuhinja

Saviti ivice i uviti u rolat. Tako uraditi i sa drugim rolatom. Premazati uljem i peći na 200 stepeni 40 minuta da korice  lepo porumene. Iseći i poslužiti prohladjene..tako ukusno.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU