Sarmice sa spanaćem: Podjednako ukusne, spremne u TRI KORAKA - Recept koji morate isprobati već danas (RECEPT/VIDEO)

16. 03. 2023. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za posne sarme sa spanaćem. Omiljeno srpsko jelo može se spremati i u posnoj verziji, podjednako ukusnoj.


Potrebno je:

  • 1 struk praziluka
  • 1 veća rendana šargarepa
  • 100 gr malo barenog pirinča
  • 4 čena seckanog belog luka
  • suvi začin
  • mleveni biber
  • mlevena crvena paprika
  • ulje

Priprema:

  1. Ispržiti seckan praziluk na ulju, dodati rendanu šargarepu, pa zatim baren pirinač, suvi začin, mleveni biber. Sve izjednačiti. Izabrati krupne listove spanaća, malo očistiti deblje drške oprati i  popariti sa vrelom vodom.
  2. Ostaviti 2 minuta, pa procediti. U listove stavljati kašiku fila, pa uviti u sarmicu. Ređati u podmazan pekač iliu pleh. U šerpicu sipati 200 ml kuvanog paradajza dodati kašiku brašna, pa žicom izmutiti da nema grudvica.
  3. Sipati 150-200 ml vode, 3 kašike ulja i preliti. Protresti malo tepsiju, pa staviti u rernu koja je zagrejana na 220 stepeni. Peći oko 35 minuta, da tečnost ispari.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU