Evo kako Italijani prave KROMPIR ČORBU: Jedan sastojak pravi veliku razliku u odnosu na recept u Srbiji
Supe su zdrave, brzo se prave i jačaju imunitet. Zato obavezno isprobajte recept za supu sa krompir, ali na italijanski način. Oni dodaju jedan sastojak više, a to je parmezan, koji dodatno obogaćuje već ukusno jelo. Vrlo lako se pravi i to od baš jeftinih sastojaka, pa je odličan predlog za kraj meseca kada ljudi kubure sa novcem. Krompir supa sa povrćem ima još jednu prednost, a to je da možete da je jedete tokom posta.
Sastojci:
- 6 krompira
- 2 crna luka
- 2 šargarepe
- 2 štapa celera
- 1 konzerva seckanog pelata
- 1,5 l vode
- 1 lovorov list
- 1,5 kašičica italijanskih začina
- 1 veza peršuna
- parmezan (po želji)
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, pa dodajte jedan luk koji ste presekli na pola, jednu očišćenu šargarepu, lovorov list i par zrna bibera. Kuvajte dok ne proključa, pa smanjite temperaturu i kuvajte još 20 minuta. Zatim izvadite povrće, bibier i lovor. U drugoj šerpi na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, šargarepu i celer. Dodajte krompir koji ste oljuštili i iseckali, pa sipajte bujon od povrća. Dodajte pelat, so, biber, italijanski začin i promešajte. Ostavite da proključa, pa smanjite temepraturu i kuvajte još 20 minuta. Kada se skuva dodajte seckani peršun i pospite rendanim parmezanom ili tvrdim sirom po želji.