Obrok gotov za 20 minuta: Pohovane tikvice u sosu od jogurta, prave se bez ulja - Lagano jelo savršeno za svako doba dana (RECEPT/VIDEO)
14. 03. 2023. 000000 17:30
Tikvice su veoma zdravo porvće. Pune su vode, obiluju vitaminimina, mineralima i vlaknima, Odlična su opcija za one koje vode računa o ishrani, a mogu se pripremiti na bezbroj načina. Ako do sada niste probali tikvicu u pohu od jogurta i parmezana, pravo je vreme za ovaj recept.
Sastojci:
- 3 tikvice
- 3 jajeta
- 100 gr brašna
- 40 gr parmezana
- 100 gr grčkog jogurta
Za sos:
- 2 kašike jogurta
- 1 kašika majoneza
- 1 čen belog luka
- peršun
Priprema:
- Tikvice isecite na deblje kolutove, posolite, pa ostavite tako da odstoje 10-al minuta.
- Posolite i pobiberite umućeno jaje, pa dodajte parmezan, brašno, jogurt, pa sve dobro sjedinite.
- Tikvice obrišite pa uvaljajte u pripremljenu smesu. Ređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
- Pecite 10-ak minuta na 190 stepeni, zatim okrenit tikvice, pa pecite još nekih 8 do 10 minuta.
- Pomešajte jogurt i majonez, dodajte peršun i mleveni luk. Pomešajte sve sastojke, pa služite sa pohovanim tikvicama.
.Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU