TOFU sir idealan je sastojak zdrave ishrane: Ovo su tri načina kako da ga KONZUMIRATE

09. 03. 2023. 000000 09:20

Foto: Shutterstock

Neutralni ukus tofu sira vam omogućava da improvizujete u kuvanju, koristeći tofu u glavnim jelima i desertima. Takođe je odlična zamena za meso, što je posebno dragoceno za one koji se pridržavaju veganstva i poste. 

Pročitajte još: Saveti koji će vam pomoći da imate miran i kvalitetan san

Torta od  tofua sira

Sastojci:

  • 200 frama tofu sira
  • 1,5 kašika šećera
  • 2 prstohvata vanilin šećera
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika biljnog ulja

Priprema:

U posudu blendera stavite tofu, šećer i vaniliju i pažljivo sameljite dok se ne formira jedna masa.
Dodajte prosejano brašno i biljno ulje. Ponovo dobro samleti. Od dobijene mase formiramo buduće kolače od sira i uvaljamo ih sa svih strana u brašno.

Pročitajte još: Zašto dete ne treba da nosi jaknu kada je u AUTO-SEDIŠTU? Mnogi greše, a može da bude opasno

Pržite u zagrejanom tiganju sa obe strane dok ne porumeni.

Topla tofu salata

Sastojci:

  • 400 grama tofu sira
  • 150 grama spanaća
  • 3 pera zelenog luka
  • 100 grama čeri paradajza
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašičice limunovog soka
  • začini po ukusu

Priprema:

Tofu isecite na male kockice debljine ne više od 1 centimetar. Dodajte seckani tofu u činiju i dobro pomešajte sa solju i začinima po ukusu.

Pročitajte još: Misterija Stounhendža je KONAČNO REŠENA - stručnjaci uspeli da otkriju čemu je služio (FOTO)

U tiganj zagrejan i podmazan maslinovim uljem stavite belo korenje zelenog luka i pržite oko minut. Dodajte tofu i pržite još oko 5 minuta. Dodajte spanać i poprskajte limunovim sokom. Kuvajte dok spanać ne omekša. Zatim dodajte čeri paradajz isečen na pola i sitno seckani zeleni luk. Pržimo još minut.

Stavite na tanjir i dodajte još soli i bibera po ukusu.

Testenina sa tofuom i povrćem

Sastojci:

Pročitajte još: 8 razloga zbog kojih treba da jedete KRUŠKE: Imaju veoma pozitivan uticaj na zdravlje, a za ovu grupu ljudi su posebno korisne

  • 400 grama špageta
  • 250 grama tofu sira
  • 1 komad paprike babure
  • 1/2 crnog luka
  • 2 kašike biljnog ulja
  • 100 mililitara soja sosa
  • 3 čena belog luka
  • začinipo ukusu

Priprema:

Očistimo luk i beli luk. Luk isečemo na pola prstena, izgnječimo luk kroz beli luk (ako nije, možete fino iseckati). Uklonite jezgro od paprike i isecite na trake. Tofu isecite na kockice debljine oko 2 cm. Sitno iseckajte zeleni luk.

Stavite tofu u činiju i prelijte soja sosom. Dodajte začine po ukusu (savršeno, na primer, bilje Provanse). Marinirajte oko 2-3 sata.

Pročitajte još: Svi znamo šta znači kada vas SVRBI LEVI DLAN, ali da li znate šta znači kada zasvrbe drugi delovi tela

Skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. Kada ste spremni, ocedite vodu. Stavite mešavinu luka i bibera na zagrejan i podmazan biljnim uljem tiganj. Pirjajte oko 2 minuta, a zatim dodajte so, biber i tofu. Pržite dok tofu ne dobije crvenkastu boju.


Dobijenu smesu pomešamo sa gotovim špagetima.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU