POSNA SARMA: Kad skuvate dobro jelo i ostane prazna šerpa, znate da ste uspeli (RECEPT/VIDEO)

Magazin Praksa

01. 03. 2023. 000000 11:20

Photo: Bakina kuhinja

Potrebno je:

Velika glavica crnog luka
1 veća šargarepa
100 gr pirinča
1 veliki krompir
1/2 korena celera
začin, ml. paprika
tucana ljuta paprika
ml. biber ulje
1 glavica belog luka sitno
lovorov list
1 glavica kiselog kupusa

Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Kupus malo oprati pa odvojuiti listove i skinuti zadebljali korenčić. Na ulju propržiti seckan luk i izrendanu šargarepu. 

Foto: Bakina kuhinja

Dodati opran pirinač, i na kosckice seckan celer i krompir. Ubaciti sve začine,  promešati i zavijati sarme. Ređati u zemljan lonac, dodati lovorov list i još malo tucane ljute paprike i ulja. 

Foto: Bakina kuhinja

Poklopiti i kuvati u rerni oko 2 sata. Predobra uz vruću proju.

 

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU