Čarobna ČUPAVA ČOKOLADNA PITA: Spoj kremastih ukusa i jedinstvene arome (RECEPT/FOTO)
Čupava čokoladna pita spoj je čokoladnog testa i kremaste sredine. Ovo je kolač koji možete poneti u goste ili napraviti za svoje ukućane, kako god uživaćete.
Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA
Sastojci za čokoladnu koru:
- 400 grama brašna
- 200 grama maslaca
- 160 grama šećera
- 50 grama kakao praha
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 3 kašičice praška za pecivo
Sastojci za krem od sira:
- 500 grama svežeg sira
- 200 grama šećera
- 100 grama maslaca
- 3 jaja
- 2 vanilin šećera
- 1 puding od vanile
Priprema:
Za testo u činiji pomešajte brašno, šećer, kakao, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dodajte umućeno jaje i na listiće narezan hladni maslac pa umesite glatko testo. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u frižider na pola sata.
Pročitajte još: Zašto se kaže "KAO DA JE PAO S KRUŠKE"? Nećete verovati kakvo značenje se vezuje za ovu voćku
Dok se testo hladi napravite nadev: jaja i obe vrste šećera miksajte dok ne dobijete svetlu smesu. Zatim dodajte u tankom mlazu rastopljeni maslac, promiksajte na kratko, pa na kraju dodajte puding, semenke vanile i svežisir. Sve dobro promešajte kako bi se sastojci sjedinili.
Kalup za torte prečnika 24-26 centimetara premažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Ohladeno testo podelite na jedan veći i jedan manji deo. Manji deo zamotajte u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač, a veći deo utisnite u kalup za torte formirajući dno i stranice jednake debljine. Na pripremljeno testo sipajte nadev od sira preko koga ravnomerno naribajte manji deo testa.
Kolač pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni 60-65 minuta.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU