Mekana i dekorativna POSNA FINA POGAČA, sa kojom ćete se ponositi (RECEPT/VIDEO)

Magazin Praksa

28. 02. 2023. 000000 15:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

20 gr kvasca
600 ml mlake vode
1 kg brašna 
100 gr margarina posnog
soli

Priprema:

Kvasac izmrviti u mlaku vodu i 1 kašičicu šećera. Kad nadođe sipati u vanglicu, dodati ostatak vode brašno postepeno, soli i zamesiti srednje meno testo da bude glatko. Ostaviti da naraste na toplom. Podeliti na 12 loptica veće i manje  od 160 I 120 gr. 

Foto: Bakina kuhinja

Loptice obraditi rukom i pokriti 15 minuta. Veće loptice svaku razviti tanko  i premazati otopljenim margarinom osim zadnje. Sve preseći  8 truglova kao u Videu. Na širi deo stavit ištapić pa prebacivati od vrha unazad šest listova pa izvući štapić. Poređati u podmazan pleh u krug. Isto uraditi i sa manjim 5 lopticama stim što trougliće preseći po sredini  pa špic trougla provući kroz otvor i povući.

Ređati između prethodnih trouglova u plehu. U sredinu staviti šestu malu lopticu. Pokriti da poraste pogača, premazati maslinovim uljem i posuti semenkama i peći na 180 stepeni 40 minuta..

Uživajte u mirisu i ukusu! 

BONUS VIDEO: 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU