Najbolji recept za GALETE ili bakin kolač: Ostaće mekane po nekoliko dana (RECEPT)

Magazin Praksa

15. 02. 2023. 000000 13:00

Photo: Shutterstock

Jedini recept po kom se galete ne lepe za kalup, a ispadnu fenomenalno.

Sastojci:

4 veća jaja
300 ml ulja
300 gr šećera
korica od jednog većeg limuna
250 ml mleka
600 gr brašna
1 prašak za pecivo

Priprema:

1. Umutiti jaja i šećer mikserom, pa polagano dodavati ostale sastojke za galete, pa sve sjediniti.

2. Kada se kalup dovoljno zagreje za galete, lagano ga nauljiti, a potom vaditi kašičicom smesu za galete, i stavljati na sredinu zagrejanog kalupa ( 2 - 3 kašičice smese ), pa zatvoriti kalup i peći dok se ne upali zeleno svetlo, a ugasi se crveno ili dok ne porumeni.

Na nekim aparatima za galete, obaveštava lampa kada svetli crveno, tada se galete trebaju još peći, a kada se izgasi crvena lampa i upali se zelena, tada su galete gotove i odmah ih vaditi iz kalupa.

Možete biti kreativni sa filom: džem, euro krem, med, voće...

 

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU