Namirnice na koje treba da zaboravite posle 40. godine: Mogu biti loše za zdravlje i za liniju
Nije tajna da se sa godinama metabolizam postepeno usporava. Telu više nije potrebno toliko energije iz hrane kao ranije, pa je važno da povedemo računa o namirnicama koje unosimo i zbog zdravlje i zbog kilaže. Lekari savetuje da neke namirnice potpuno izbacimo, ili svedemo na minimum, posebno ako smo prešli četrdesetu.
Hleb i peciva
Pre svega, lekari preporučuju odustajanje od hleba i peciva, ali samo zbog visokog sadržaja kalorija. Poznato je da telo pretvara rafinisane ugljene hidrate u šećer, a zatim u glukozu, hranljivu materiju koja oštećuje kolagen i druge proteine koji se aktivno bore protiv bora.
Gazirana pića
Gazirana pića su glavni izvor dodatog šećera u ishrani. Mala količina gaziranog soka može da sadrži do šesnaest kašika šećera u obliku kukuruznog sirupa. Zbog toga utiču na pankreas da stvara insulin, zbog čega se povećava nivo šećera.
Alkohol
Kako starimo, telo ne apsorbuje alkohol tako efikasno. Sve nam je teže da zaspimo, što već sledećeg dana dovodi do lude želje za nezdravom hranom. A alkohol bukvalno "usisava" vlagu iz naše kože, što dovodi do gubitka elastičnosti. To čini i najmanje i najfinije bore sve vidljivije.
Šećer
Štetan aditiv koji negativno utiče na celokupno zdravlje organizma. Ovo se odnosi na veliki broj slatkih namirnica, čak i one za koje mislimo da su zdravlje. Na primer, jogurt sa ukusom može da sadrži toliko šećera koliko i činija sladoleda.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU