Najviše se gojite u STOMAKU? Prava dijeta za LOKALIZOVANO GOJENJE, prve promene ćete uočiti posle 14 dana
Pošto bismo svi voleli da izgubimo lokalizovanu masnoću, počnimo sa priznanjem: među dijetama koje obećavaju gubitak viška kilograma su i „panične“ dijete, koje obećavaju čuda koja se nikada neće ostvariti. Zato je rešenje da se naoružamo strpljenjem i pridržavamo se programa ishrane koji će dovesti do željenog rezultata.
Možete li izgubiti lokalizovanu masnoću?
Mnogi od nas moraju da se nose sa posebno teškim protivnikom koji se zove lokalizovana mast. Nema smisla, međutim, verovati dijetama koje ciljaju na lokalizovane masti, jer ne možemo ciljano da izgubimo masnoću i stoga takav napor neće voditi nikuda. Ono što će zaista pomoći je uravnotežena niskokalorična dijeta za mršavljenje u kombinaciji sa vežbanjem. Ova dijeta treba da sadrži namirnice koje nam pomažu da što brže ubrzamo „deflaciju” posle promena u navikama u ishrani. Period od 14 dana je dovoljan da vidimo prvu promenu u našem telu! Da bismo to postigli i videli prvu značajnu promenu u našem telu i na vagi, tokom dijete bilo bi dobro da:
Konzumiramo hranu od celog zrna, jer će nas biljna vlakna lakše i brže zasititi.
- Dodamo 1 kašiku maslinovog ulja vašim obrocima.
- Ne preskačemo nijedan obrok.
- Pijemo puno vode.
- Biramo režim vežbanja koji volimo, 3 sata nedeljno.
Opcije za doručak
- 1 čaša mleka (1,5% masti) i 30 gr. žitarica ili 1 kriška integralnog hleba sa džemom bez šećera
- 1 kuvano jaje, 30 g. sira i 1 kriška integralnog hleba ili 2 tosta.
- 1 šolja jogurta (2% masti), 30 g. žitarica ili 1 kašika meda
- 1 sendvič sa crnim hlebom, ćurkom i sirom
- 2 kivija
- 1 srednje voće i 8 badema.
- 1 kuvano ili poširano jaje i 1 orah
- 3 suva voća (npr. kajsije, suve šljive, smokve, itd.).
- Salata uz svaki obrok
- Kafu ili čaj bez šećera
- Bez velikog unosa soli
Opcije za ručak
- 120 gr. grilovani ili kuvani pileći file sa salatom od zelene salate i 1 šoljicom basmati pirinča ili ječma od celog zrna
- 60 gr. tunjevine ili 5-6 srednjih škampa na žaru ili kuvana i sezonska salata
- 1 porcija juvarlakije sa manje pirinča i salatom
- 1 porcija masne hrane (pasulj, bamija) kuvana sa 1 kašikom maslinovog ulja po porciji i 60 gr. sira
- 150 gr riblji file na žaru sa zelenom salatom ili raznim kuvanim povrćem
- 1 porcija špageta sa paradajz sosom, 1 kašika rendanog sira i zelena salata
- 250 gr sočiva sa 60 gr sira i salata sa sezonskim povrćem
- 2 pljeskavice (120 g) sa velikom salatom od zelene salate (ili kupusa i šargarepe) i 1 kriška integralnog hleba ili 2 tosta
Opcije za popodne
- 1 jogurt (2% masti)
- 1 šaka neslanih orašastih plodova (bademi, orasi, pistaći)
- 1 voće
- 3 sušena voća (npr. kajsije, suve šljive, smokve, itd.)
Opcije za večeru
- Salata od krastavaca i paradajza, 60 gr. beli sir (12% masti) ili 100 gr. sveži sir sa 1 kriškom integralnog hleba ili 2 tosta
- 100 gr. dimljeni losos ili tunjevina sa salatom od krastavca i paradajza i 1 kriška integralnog hleba ili 2 tosta
- 1 tost sa sirom (male masti) i salatom od paradajza
- 2 umućena ili kuvana jaja sa salatom i 1 kriška integralnog hleba ili 2 tosta
- 2 kriške ćuretine (ili 1 jaje i 30 g sira) zajedno sa salatom od krastavca i paradajza i 1 kriška integralnog hleba ili 2 tosta
- 120 gr. goveđi file ili prsa, mali pečeni krompir i sezonska salata
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU