Mirisno pecivo da započnete dan: BUHTLE SA DžEMOM, po receptu naših baka (RECEPT)
Sastojci:
Za testo:
500 g brašna
100 g šećera
1 kocka svežeg kvasaca ili 2 kesice suvog kvasaca
1/4 l mlakog mleka
3 cela jajeta ili 3 žumanceta
70-100 g putera ili margarina
1/2 čajne kašičice soli
Fil:
250 g marmelade ili džema
1 čajna kašičica cimeta
Priprema
Sve sastojke sjediniti i ostaviti oko sat vremena da testo nadođe (ako je testo retko, dodati još malo brašna, a ako je gusto, dodati malo mleka). Premesti i formirati 12-15 loptica. Ostaviti da miruje još 15-tak minuta. Svaku napuniti sa jednom kašikom džema, zatvoriti i poređati u podmazanu tepsiju. Premazati otopljenim puterom. Peći u zagrejanoj pećnici. Kada malo porumene prekriti folijom. Peći na 190 C 25-30 minuta.
SAVET
Po želji se u testo mogu dodati i seckani orasi ili servirati sa vanila sosom, pasiranim jagodama, nekim drugim voćem ili prošarati čokoladom. Mogu se filovati marmeladom po želji. Ovo testo je ideano i za štrudle.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU