Punjene francuske prženice: Najukusnije koje ste probali do sada, sjajan predlog za DORUČAK ili večeru (RECEPT)
Ove sastojke sigurno svi imate u kući. Ono što je odlična vest, veoma se lako i brzo spremaju, a ništa lepše nego započeti dan toplim doručkom, predivnog mirisa.
Sastojci:
12 kriški starog hleba
6 listova kačkavalja
6 listova šunke
3 crvene paprike ili paradajza
4 jaja
50 ml mleka
pola kašičice soli
Priprema:
Hleb isecite na tanje kriške. Odvojte po dve kriške hleba, između stavite list šunke i kačkavalja. Po ukusnu možete dodati seckanu pečenu ili svežu crvenu papriku ili paradajz. Umutite jaja i dodajte mleko.
Između dva parčeta hleba stavite list šunke i kačkavalja.
Umutite jaja sa solju, pa dodajte mleko i sjedinite. Ugrejte ulje.
U pripremljenu smesu umočite prvo jednu, pa drugu stranu hleba, i spustite u vruće ulje.
Pecite jednu stranu dok ne porumeni, pa kada okrenete pritisnite viljškom da se kriške dobro zalepe.
Gotove prženice izvadite na ubrus da upiju višak masnoće, pa poslužite tople.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU