Preostaje vam MNOGO STAROG HLEBA posle obroka? Evo šta sa njim možete učiniti
Mnogi od nas ponekad greše u proračunima i kupuju previše hleba. Kao rezultat toga, ispada da zastare i da ih bacaju. Iako u stvari, čak i od starog hleba možete napraviti mnoga jednostavna, ali ukusna jela.
Pročitajte još: PRIPREMA ZIMNICE: Napravite domaći AJVAR po ORIGINALNOM receptu
Evo šta sve smožete učiniti sa starim hlebom.
- Stari hleb se iseče na kriške, obostrano umoči u mleko sa razblaženim šećerom i prži u biljnom ulju.
- Takođe, takav hleb se iseče na male kocke i osuši u rerni. Rezultat su krekeri.
- Bajat hleb se iseče na kriške, jedna strana se namaže puterom i na nju se slažu komadići kobasice, odozgo je sir i peče se u rerni. Veoma ukusni topli sendviči.
- Isečen hleb se namaže pire krompirom, na njega se stavlja kriška sira i takođe peče u rerni.
Ukusna pica od starog hleba
Pročitajte još: Ova NAMIRNICA najviše goji, a mnogima je NEIZOSTAVNI deo doručka: Najgore je ako se jede uz jutarnju kafu
Uzmite malu šerpu, sipajte u nju 350 mililitara mleka i stavite na vatru. Dok se mleko zagreva, hleb se iseče na kocke. Zatim se šporet isključuje, a narezani hleb se stavlja u zagrejano mleko.
Lonac sa čebom i mlekom ostavi na stranu. Uze se 3 jaja i umuće se. Posle toga se u mešavinu jaja dodaje 50 grama rendanog tvrdog sira i meša. U dobijenu mešavinu možete dodati i začine koje volite, kao što je origano. Zatim se mešavina jaja, sira i začina sipa u šerpu sa mlekom i hlebom.
Pročitajte još: Pileće pljeskavice sa povrćem: Drugačije od onih na koje smo se navikli (RECEPT)
Nakon toga, uzima se posuda za pečenje i podmazana suncokretovim uljem. Pripremljena smeša iz lonca se polaže i izravnava u ovom kontejneru. Posuda za pečenje se stavlja u pećnicu 15 minuta.
Tokom ovih 15 minuta par paradajza se iseče na kriške i mocarela ili bilo koji drugi tvrdi sir na kockice. Posle 15 minuta, posuda za pečenje se uklanja iz rerne. Na vrh se stavlja mocarela, a zatim isečen paradajz i stavite u rernu još 10 minuta.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU