UKUSNO, zdravo i brzo jelo: Pripremite brzo prženi LOSOS (RECEPT)
Sveža riba, minimum začina i vreme kuvanja - i jelo u restoranskom stilu biće na stolu. Evo kako pripremiti ribu, koja će ukrasiti ne samo svakodnevni, već i svečani sto.
Pročitajte još: PRIPREMA ZIMNICE: Napravite domaći AJVAR po ORIGINALNOM receptu
Sastojci su za 4 porcije:
- Filet lososa - 4 komada od 150 grama
- Maslinovo ulje - 20 mililitara
- Pola kašičice soli
- Mleveni biber - 1/3 kašičice
Priprema:
U ovom receptu možete koristiti bilo koju ribu iz porodice lososa: losos, chum losos, sockeie losos, coho losos - savršeni su kao svečano jelo. Za svakodnevnu opciju, povoljniji ružičasti losos će biti dobra alternativa. Takođe možete uzeti ne filete, već riblje odreske - od ovoga se ukus jela neće promeniti.
Pročitajte još: Ova NAMIRNICA najviše goji, a mnogima je NEIZOSTAVNI deo doručka: Najgore je ako se jede uz jutarnju kafu
I tako, brzo isperite ohlađenu ribu hladnom vodom od ostataka krljušti i obrišite papirnim ubrusima. Posolite i pobiberite komade ribe sa svih strana i ostavite da leži bukvalno 5 minuta. U gril tiganju zagrejte ulje i pržite ribu na jakoj vatri 3-4 minuta sa svake strane.
Pročitajte još: Pileće pljeskavice sa povrćem: Drugačije od onih na koje smo se navikli (RECEPT)
Gotovu ribu odmah prebacite na topli tanjir i dodajte omiljeni prilog. Odlično se slaže sa pirinčem sa povrćem, šparglama dinstanim na puteru ili salatom od povrća. Takođe je potrebno ribi poslužiti par kriški limuna - to će dati određeni polet celom jelu.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU