Kako da se kuća NE UMIRIŠE TOKOM KUVANJA KUPUSA? Trik je u jednom sastojku, i rešićete ovaj problem

Magazin Praksa

28. 01. 2023. 000000 07:00

Photo: Shutterstock

U zimskim mesecima, jela od kupusa su nezaobilazna na svakoj trpezi. Bez sarmi i podvarka, ne može da se zamisli nijedna gozba, ali iako je kiseli kupus kralj zimskih jela, ni svež nije ništa manje bitan.

Jedina mana kod kuvanja jela sa ovim namirnicama, jeste to što miris nije najprijatniji. Od svežeg kupusa, takođe, možete da spremate sarme, podvarak, slatki kupus, a pomoću jednog jednostavnog trika možete da se rešite nepoželjnih intenzivnih mirisa. Ali ne samo to, ovaj sastojak će i poboljšati ukus termički obrađenog kupusa.

Šta to treba da dodate prilikom termičke obrade?

Domaćice su, tokom godina pripremanja određenih jela, uočile kako da im poprave ukus. Postoje neki dobri trikovi, koji će vam mnogo pomoći. Sve što treba da uradite jeste da u šerpu ili tiganj sipate malo mleka. Ono se dobro slaže sa povrćem, eliminiše nepotreban miris i čini jelo lepšim. Za pola kilograma kupusa ne treba uzimati više od pola čaše mleka.

Obavezno poklopite jelo. 

 

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU