Jelo za DUŠU: ZAPEČENE NJOKE u bolonjeze sosu (RECEPT)

Magazin Praksa

22. 01. 2023. 000000 07:30

Photo: Shutterstock

Potrebno:

400 g njoki
glavica crnog luka
čen belog luka
300 g mlevenog mesa
150 g rendane gaude
bosiljak
400 g paradajz-pelata
parmezan
so, biber, maslinovo ulje

Pročitajte još: Egzotični zalogaji: Napravite zdravu zamenu za MAJONEZ od avokada (RECEPT)

Priprema: 

U većem tiganju na zagrejanom ulju propržiti sitno seckani crni luk, pa dodati izgnječen beli luk i mešati još minut. Ubaciti mleveno meso, posoliti i pobiberiti, te dinstati uz mešanje dok ne promeni boju. Potom dodati usitnjeni paradajz-pelat, dodati sušeni ili sveži bosiljak, smanjiti vatru i dinstati uz mešanje još 30 minuta. Umešati parmezan i skloniti sa vatre. NJoke kuvati u slanoj, ključaloj vodi, dok ne isplivaju na površinu, pa ih ocediti i prebaciti u vatrostalnu činiju. Dodati meso i rendanu gaudu, promešati i peći u rerni na 200 stepeni 15-20 minuta. Posuti sa još malo gaude i odmah poslužiti.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU