Specijalitet iz baka Jeline kuhinje: Krompir sa mesom i pirinčem osvojiće vas na prvi zalogaj (RECEPT/VIDEO)
15. 01. 2023. 000000 11:40
Iz bakine kuhinje stiže nam recept za specijalitet kom nećete moći da odolite. Neodoljiva kombinacija ukusa dopašće vam se na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 600 gr krompira
- 250-300 gr mlevenog mesa
- 1 rendana šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica mlevene paprike
- mleveni biber
- 3 kašike pirinča
- 1 kašičica začina
- ulje
- 3 jaja
- 1 kašika kisele pavlake
- 200ml mleka
- 100 gr suve slanine (po želji)
Pročitajte još: Loptice od belog mesa filovane pečurkama i pirinčem: Brz i vrlo jednostavan recept koji uspeva i početnicima u kuhinji (RECEPT/VIDEO)
Priprema:
- Propržiti seckan crni luk, malo suve seckane slanine, rendanu šargarepu pa dodati mleveno meso. Kad se uprži dodati papriku, seckan beli luk,bibr mleveni pirinac, začin, jaje. Sve izmešati
- Tepsiju podmazati, pa na dno poređati pola krompira na kolutove. Sipati nadev, pa drugu polovinu krompira.
- Umutiti jaja, kiselu pavlaku i mleko, pa preliti odozgo (slaninu dodajte po želji). Peći na 200 stepeni 50 minuta.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU