Loptice od belog mesa filovane pečurkama i pirinčem: Brz i vrlo jednostavan recept koji uspeva i početnicima u kuhinji (RECEPT/VIDEO)
14. 01. 2023. 000000 18:00
Ako nemate puno vremena ili ste početnik u kuhinji, ovaj recept je idealan za vas. Preukusno i vrlo jednostavno za pripremu, ovo jelo dopašće se svim ukućanima.
Sastojci:
- 400 g pečuraka
- 1 crni luk
- 600 gr belog mesa
- 120 gr tvrdog sira
- pirinač
- majonez
Pročitajte još: Neodoljiva poslastica koju će svi obožavati: Kolač sa makom i jogurtom preliven čokoladom - Jednostavan i brz za pripremu (RECEPT/VIDEO)
Priprema:
- Iseckajte pečurke, propržite ih, pa dodajte iseckani crni luk. Meso isecite na šnicle, pa izlupajte čekićem za meso. Posolite i pobiberite.
- Meso poređajte u manju posudu tako da obložite dno i ivice, ostavite da malo viri spolja.
- Dodajte malo rendanog sira, pa onda fil od pečuraka. Preko stavite prethodno skuvani pirinač i zatvorite meso spoljnim ivicama.
- Pleh obložite papirom za pečenje i malo nauljite. Meso poređajte tako što ćete okrenuti posudu da meso "ispadne".
- Premažite majonezom, pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Potom, pospite rendanim sirom i pecite još 10-15 minuta.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU