Kako se sprema FOKAČA? Poznata italijanska pogača ide uz svaki obrok

Kristina LJubisavljević

11. 01. 2023. 000000 10:20

Foto: Shutterstock

Ovo je osnovni recept za fokaču. Po potrebi možete da dodajete sastojke koji vama prijaju: paradajz, luk, beli luk i td.

Potrebno je:

  • 500 grama belog brašna
  • 1 kašika soli
  • 1 kesica suvog kvasca ili pola kockice svežeg kvasca
  • 1 kašika soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 400 ml mlake vode
  • Origano

Pročitajte još: PREDLOG ZA DORUČAK: Topla projara, pravi se brzo a svi je vole (RECEPT)

Priprema:

U prosejano brašno dodajte 1 kašiku šećera i pola kocke kvasca. Dodajte vodu i umesite testo. Dodajte so pa premesite testo, a zatim isto sve uradite i sa ulje. Ostavite da testo nadođe oko 20 minuta. Premesite ga i prebacite u pleh, dodajte još malo ulja, soli i origana. Ostavite da nadođe, a onda pecite u zagrejanoj rerni dok se ne stvori zlatna korica.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU