POSNA PITA sa pečurkama i prazilukom: Idealno predjelo ili večera na Badnji dan (RECEPT)

Magazin Praksa

06. 01. 2023. 000000 11:20

Foto: Shutterstock

Potrebno za fil:

2glavice crnog luka
1 struk praziluka
650gr pečuraka
2 čena belog luka
220ml ulja
500gr kora za pitu
so, biber

Nadev od griza:
350ml kisele vode
14 kašika griza
pola praška za pecivo
5 kašika ulja

Pročitajte još: Šta sve može da se nađe u POGAČI za BOŽIĆ: Novčić nije jedini

Priprema:
U tiganj dodati ulje i crni luk, dinstati oko 5 minuta, zatim dodati praziluk i dinstati dok ne smekša. U tiganj dodati iseckane pečurke, posoliti, pobiberiti i dinstati još oko 15 minuta, dok ne ispari voda koju puštaju pečurke.
U dublju posudu sipati kiselu vodu, dodati griz, so, prasak za pecivo i ulje. Sve žicom umutiti dok se ne dobije gusta masa.
Za jedan 'rolat' bice vam potrebne 4 kore.

Gotove kore filujemo ovim redom:

Na prvu koru naneti nadev od griza, na drugu koru pečurke, na treću nadev od griza i na četvrtu pečurke, i to sve urolati uz dužinu.  Kada smo sve kore potrošene, pitu ćemo preliti sa nadevom od griza.
Stavljamo pitu da se peče u zagrejanu rernu oko 35 minuta na 220 stepeni.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU