Ideja za LAGANU VEČERU: Piletina sa kus kusom u sosu od pomorandže (RECEPT)

Magazin Praksa

03. 01. 2023. 000000 18:30

Photo: Shutterstock

Sastojci

* 80g piletine
* 1 pomorandža
* 20g crvenog luka
* 1 limun
* 1 kašikica meda
* 50g kus-kusa
* 1 kašikica maslinovog ulja
* 1 kašikica karija
* 5-6 badema
* Peršun po želji

Pročitajte još: Dinstane pečurke sa kremastom palentom: Predlog za laganiji nedeljni ručak (RECEPT)

Priprema

Spremite pileći file u ovom voćnom, slatko- začinjenom sosu sa preprženim bademima i crvenim lukom. Prelijte kus-kus ključalom vodom, i ostavite dok se naduje. Propržite pileći file sa karijem i crvenim lukom, na puteru ili maslinovom ulju. Voće iscedite i pomešajte sa medom. Prelijte preko mesa i kus-kusa.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU