Savršen praznični kolač: SNEŠKO BELIĆ u rafaelo čizkejku (RECEPT/VIDEO)
Ovo je predlog za ukusni, praznični kolač u čijoj izradi ćete uživati ništa manje nego li u ukusnima zalogajima...
Pročitajte još: 8 razloga zbog kojih treba da jedete KRUŠKE: Imaju veoma pozitivan uticaj na zdravlje, a za ovu grupu ljudi su posebno korisne
Sastojci:
- 150 grama mlevenog kolača
- 40 grama istopljenog putera
- 60 mililitara mleka
- 200 mililitara slatke pavlake
- 100 grama krem sira
- 2 kašike belog krema
- 5-6 kašika kokosa
- 50 mililitara slatke pavlake
- 100 grama bele čokolade
Sastojci za Sneška:
- 150 grama mlevenog kolača
- 40 grama margarina
- malo mleka (da smesa bude lepljiva, ali ne premekana)
- 100 grama istopljene bele čokolade sa malo ulja
Priprema:
Mleveni keks, puter i mleko sjediniti pa staviti u korpice, pa u frižider. Umutite slatku pavlaku, a u drugoj čini sjediniti krem sir i beli krem pa dodati u umućenu slatku pavlaku i sjediniti, pa dodati i kokos. Sipati preko sloja od keksa pa odložiti u frižider.
Zagrejte slatku pavlaku i dodajte joj belu čokoladu da se rastvori, a zatim prelijte preko fila. Preko stavite kokos i ostavite u frižideru.
Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA
Za Snešku sjedinite mleveni keks, puter i mleko pa napravite kuglice (9 većih i 9 manjih, pa stavite na čačkalicu prvo veću pa manju), odložite u zamrzivač da se stegnu. Otopite belu čokoladu sa malo ulja u mikrotalasnoj pa Istopite kockicu crne čokolade pa čačkalicom napravite oči, usta i dugmiće.
Nosić napratite od obojene bele čokolade u koju je sam dodao boju za kolače.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU