Pripremite ČESNICU po tradicionalnoj recepturi: Najukusnija pogača koja će obradovati celu porodicu
Česnica se prema tradiciji mesi rano ujutru, 7. januara. Za doručak se porodica okuplja, kada se lomi pogača.
Recept za pogaču:
brašno 1 kg
mleko 1/2 l
svež kvasac 1 kocka
jaja 2
malo soli
Pročitajte još: Novogodišnji keksići sa cimetom: Ispunite dom prazničnom atmosferom
Priprema:
Za početak u malo mlakog mleka rastopiti kvasac. Dodati jedno umućeno jaje. Posoliti i mešati uz postepeno dodavanje brašna, takođe dolivati preostalo mleko kako bi se dobilo glatko testo.
Nakon što ste testo dobro izmesili, pokrite ga čistom krpom i ostavite da naraste. Kad počne da narasta, izručite ga na dasku za mešenje i blago premesite. Oblikujte je kao pogaču i ubacite novčić.
Stavite česnicu u podmazan pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, a posle 10 minuta smanjite na 170 stepeni i pecite dok ne bude gotova.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU