Trikovi iskusnih domaćica: Pogledajte akko da napravite najukusnije SLAVSKE kolače
Sezona slava je uveliko u toku, a tu su i predstojeći praznici. Ovo je doba godine kada najviše spremamo kolače i postoji nekoliko trikova kako da nam ostanu što duže sveži.
Svaki iskusni domaćin sprema određenu zalihu hrane nekoliko dana pred slavu ili važan događaj. U slučaju da spadate u ovu grupu ljudi postoji nekoliko saveta kako da održite kolače svežim čak i nakon proslave.
Hrskavi kolačići
Hrskavi kolači nikako ne podnose vlagu, jer ih ona omekšava, a samim tim i gube na hrskavosti. Preporuka za njihovo čuvanje jeste da ih odložite u hermetički zatvorenu posudu i da ih u nju nikako ne stavljate pre nego što se skroz ohlade.
Pročitajte još: Posna karamel torta za bogatu slavsku trpezu: Obradujte goste slatkišem na kraju ručka (FOTO)
Kolači od dizanog, prhkog ili lisnatog testa
Ove kolače je najbolje zamrznuti, ali pre nego što to uradite, ostavite ih oko pola sata u frižideru, pa ih tek onda premestite u zamrzivač. Na taj način ćete očuvati prhkost testa.
Štrudle ili kuglof, keks s punjenjem
Polovinu isečene jabuke ili krišku hleba stavite u posudu, a zatim u tu posudu odložite mekane kolače koje želite da čuvate. Hleb i jabuka deluju kao ovlaživač i produžiće svežinu kolačima.
Kremasti kolači
Ovakve kolače ne bi trebalo da držite u frižideru duže od tri dana. Najbolje bi bilo da ih prekrijete masnim/pek papirom, da ih upakujete u kesu ili posudu, a zatim da ih zamrznete. Kada budete planirali da ih poslužite, ostavite ih da se odmrznu na sobnoj temperaturi i biće kao sveži, prenosi "Informer".
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU