Baka Jela otkriva trik kako da vam krofne uvek uspeju: Vazdušasto, mekano i neodoljivo testo (RECEPT/VIDEO)
17. 12. 2022. 000000 08:40
Iz bakine kuhinje stiže nam recept za najmekše krofne, uz jedan mali trik koji morate znati.
Potrebno je::
- 15 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 jaja
- 200 ml mleka
- 2 kašike ulja
- 450 gr brašna
- malo soli
- ulje
- 1 vanilin šećer
- šećer u prahu
Pročitajte još: Tajni sastojak za SAVRŠEN PREBRANAC: Iskusne domaćice podelile tradicionalni način pripreme (RECEPT)
Priprema:
- Izmrviti kvasac, dodati šečer i sipati malo mlake vode. Kad smesa zapeni, dodati jaja, mlek, pa žicom umutiti. Dodavati brašno i mesiti da testo bude mekše i glatko.
- Pokriti da malo nadođe, pa premesiti. Od pek papira iseći manje kvadrate. Od testa seći manje komade (20 gr) i praviti loptice dlanovim.
- Ređati na isečene papire pa pokriti da narastu. U ulju spuštati krofnice zajedno sa papirom i posle 5 sekundi vaditi papr.
- Pržiti na srednjoj temperaturi da porumene sa obe strane. Posuti vanilinim šećerom i posuti šećerom u prahu.. Uživajte.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU