Da li ste nekada PEKLI BELI LUK? Evo zbog čega bi to trebalo da uradite

18. 12. 2022. 000000 14:30

Foto: Shutterstock

Beli luk zbog svog sastava spada u jedne od najzdravijih namirnica, a neizostavan je dodatak mnogih jela. Međutim, malo njih zna koje su prednosti pečenja ovog povrća.

Odstranite samo vrh čena belog luka i stavite u pleh. Nemojte ga guliti. Pecite ga dok ne omekša, a potom ga izvadite da se ohladi. U jednom danu ne bi trebalo da pojedete više od 6 čenova belog luka.

Kada konzumirate pečen luk, u prvih sat vremena on se vari u vašem organizmu i snabdeva telo hranljivim materijama. Dva do četiri sata nakon jela, počinju da deluju antioksidansi koji se bore protiv slobodnih radikala.

Pročitajte još: Kako dan započeti sa OSMEHOM na licu: Ovi rituali će vam ulepšati jutro

Za četiri do šest sati po unošenju belog luka, započinje proces izbacivanja viška tečnosti iz organizma i sagorevanja masti.

Za šest do sedam sati aktiviraju se antibakterijska svojstva, a tokom naredna 24 sata pokreću se procesi poput: regulacije holesterola u krvi, čišćenja arterija, jačanja imunog sidstema. uklanjanja teških metala iz organizma, snižavanja krvnog pritiska itd.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU