Trikovi za zgušnjavanje sosa: Da svaki recept uspe
Da se ne bi dešavalo da zbog toga bacate jelo, postoji nekoliko trikova koji ga mogu "spasiti". Ima mnogo tehnika za zgušnjavanje soseva, pa tako, zgušnjavanje možete postići različitim vrstama brašna, kuvanim krompirom, mahunarkama i ostalim povrćem, kokosovim mlekom, maslacem, pavlakom, orašastim plodovima, pireom od paradajza, prezlama.
Pročitajte još: CRNI ILI BELI HLEB? Nutricionisti otkrili sve informacije vezane za čuvenu DILEMU
Ako se odlučite za brašno potrebno ga je prvo razrediti u malo hladne vode pa dodati sosu, a zatim, na srednje jakoj vatri, neprestano mešajte dok se ne zgusne. Ako dodajte kuvano povrće ili mahunarke, samo sitno iseckajte i dodajte u sos.
Mleko, maslac ili pavlaka se sipa direktno, samo imajte na umu da mogu da promene ukus sosu. Zdrobljeni orašasti plodovi i prezle takođe pomažu u zgušnjavanju i daju više konzistencije svim vrstama variva.
BONUS VIDEO
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU