Tajni sastojak za SAVRŠEN PREBRANAC: Iskusne domaćice podelile tradicionalni način pripreme (RECEPT)

Isidora Čolaković

16. 12. 2022. 000000 14:30

Foto: Shutterstok

Postoje razni recepti za pripremu prebranca, ali domaćice nekako najviše praktikuju pripremu na tradicionalni način.

Ovo je jelo bez kojeg ne može da se zamisli ručak u vreme posta.

Uglavnom se sprema bez mesa, ali uz njega dodatno kuvarice ili isprže nešto, tipa kobasice, šnicle.

Ovo jelo je prilično jednostavno za pripremu, potrebno vam je nekoliko sastojaka i minimalno vremena. Najzahtevniji deo je zapravo vreme čekanja, jer se prebranac krčka dugo, ali za ukus ovog jela vredi čekati.

Pročitajte još: Posna torta na veoma jednostavan način: Sjajna, ukusna i gotova za 15 minuta (RECEPT/VIDEO)

Sastojci:

700 gr pasulja
700 gr crnog luka
3 čena belog luka
2 kašike mlevene crvene paprike
So
Biber
3-4 lista lovora
300 gr slanine u komadu
100 gr tanko sečene slanine
2 kašike masti

Ovaj recept ima poseban dodatak – slanina u listićima koja se stavlja pred kraj kuvanja, daje poseban ukus prebrancu.

Priprema:

Noć ili bar nekoliko sati ranije potopiti pasulj u vodu. Procediti vodu, sipati čistu i staviti pasulj da se kuva sat vremena.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU