Recept za posne praznične MEDENJAKE: Ukus kome nećete odoleti
10. 12. 2022. 000000 17:30
Potrebno je:
- 450 g pečenih badema
- 350 g šećera
- 350 g kandiranog voća
- 250 g oraha
- 100 g meda
- 50 g lešnika
- 1 kašika brašna
- muskatni oraščić
- 2-3 karanfilića
- cimet u prahu
- šećer u prahu
U teflon tiganju rastopite šećer i med na jakoj temperaturi, pazeći da ne zagori. Zatim isključite ringlu i dodajte seckane bademe, orahe, lešnike, kandirano voće, prstohvat cimeta, izmrvljen karnfilić, malo muskatnog oraščića i kašiku brašna.
Pročitajte još: Ana Ivanović podelila recept za obrok pun vitamina: Evo šta se nalazi na njenom stolu
Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu, pa sipajte u ovlaženi vatrostalni kalup, poravnajte tako da kolač bude debljine oko 2 cm. Nožem isecite na kocke ili rombove. Činiju sa kolačem stavite u pleh, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite oko 30 minuta na 120 stepeni. Potom izvadite iz rerne, pospite šećerom u prahu i ostavite da se ohladi.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU