Recept za POSNU PITU sa pivom: Ona je sastavni deo SRPSKE TRPEZE neverovatnog ukusa
Za sve koji vole burek, posna pita sa pivom će biti posebna poslastica. Izuzetno je sočna i ukusna.
Sastojci:
1 struk praziluka
400 g šampinjona
4 srednja krompira
400 g tankih kora za pitu
150 ml piva
150 ml ulja
biber
so
Pročitajte još: Recept za PIHTIJE sa JUGA SRBIJE: Tradicionalni srpski delikates
Priprema:
Praziluk očistiti i iseći na kockice, šampinjone na listove. Krompir oguliti i izrendati nakrupno.
Na malo ulja propržiti praziluk i šampinjone a potom dodati rendani krompir. Začiniti po ukusu i pržiti neprekidno mešajući dok krompir blago ne omekša.
Uzeti koru i poprskati je uljem, pa rasporediti po njoj malo pripremljenog fila. Smotati je u rolnu.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje i nauljiti. Punjenu rolnu saviti u krug i postaviti je u centar tepsije. Od preostalog materijala oblikovati još rolnica i poslagati ih u tepsiju tako da se jedna na drugu nadovezuju, kako bi se oblikovala pita.
Posebno sjediniti 50 ml ulja s pivom, pa zagrejati do tačke ključanja. Smesu ravnomerno preliti preko pite.
Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU