POVRĆE U RERNI: Ukusan ručak pun vitamina i minerala (RECEPT)
Iz bakine kuhinje dolazi sjajna ideja za ručak prebogata vitaminima i mineralima. U pitanju je povrće zapečeno u rerni.
Pročitajte još: Recept za PIHTIJE sa JUGA SRBIJE: Tradicionalni srpski delikates
Potrebno je:
2 krompira
2 paprike
1 glavica crnog luka (može praziluk)
1/2 tikvice
2 šargarepe
začin..so ulje
4 čena belog luka
2-3 lovorovog lista
peršunov i celerov list
Potrebno je:
Na ulju ispržiti krupno sečen crni luk, dodato na kocke papriku i krupnije sečenu šargarepu, pa kad se malo izdinsta dodati tikvice, pa kad se proprži dodati na kocke tikvice.
Ubaciti peršunov i celerov list. Prebaciti u đuveč i peći na 220 stepeni poklopljeno oko 30 minuta. Može se jeste bez hleba, zdravo puno vitamina čisti organizam.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU