Centar svake slavske trpeze: POSNA MIMOZA SALATA

Kristina LJubisavljević

01. 12. 2022. 000000 14:30

Foto: Shutterstock

Mimoza se pravi od omiljenih sastojaka svih Srba, ali kako je sada u toku Božićni post, predlažemo vam da napravite posnu varijantu koja je jedanko ukusna kao i mrsna. Kao dodatni sastojak, sem ovih nabrojanih, možete da dodate i tunjevinu. 

Sastojci:

  • 300 g posnog majoneza
  • 2 veća krompira
  • 1 šaka praziluka
  • 3 kuvane šargarepe
  • 1 čen belog luka
  • 300 g kupusa
  • 150 g biljnog sira 

Pročitajte još: Male tajne iz knjige recepata NAŠIH BAKA: Osvežavajući i lagan kolač sa ČOKOLADOM (RECEPT/FOTO)

Priprema:

Krompir skuvajte, pa kada se ohladi isecite na kockice. Praziluk iseckajte na kolutove, pa dodajte u krompir, posolite, pobiberite i sipajte malo ulja i sirćeta. U drugoj posudi pomešajte šargarepu koju ste skuvali i isekli na kockice, mleveni beli luk, pa posolite i nauljite. U trećoj posudi isecite kupus na trake ili izrendajte, pa posolite, prelijte uljem i sirćetom. Uzmite posudu u kojoj ćete servirati i prvo poređajte krompir sa prazilukom, pa premažite majonezom, zatim šargarepu i beli luk, pa premažite majonezom, na kraju ide kupus i opet majonez. Pospite rendanim sirom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU