TRADICIONALNI recept za kompot od KRUŠAKA
Iskoristite domaće kruške dok ih još možete naći na pijacama, ili ukoliko ste ih već kupili i svi su izgledi da ih nećete pojesti i koje ne mogu dugo da stoje u svežem stanju.
Pročitajte još: 8 razloga zbog kojih treba da jedete KRUŠKE: Imaju veoma pozitivan uticaj na zdravlje, a za ovu grupu ljudi su posebno korisne
Kruške operete oljuštite i isečete na kriške. Ređajte ih u tegle. Iskoristite tegle od najmanje 1.5 ili 2 kilograma. Napunite tegle do vrha sa kruškama.
Na svaku teglu dodate 5 kašika šećera. Nalijete do vrha sa hladnom vodom zatvorite tegle sa poklopcem i dobro pritegnete.
Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA
U jednu dublju šerpu po dnu šerpe stavite kuhinjsku krpu, ubacite tegle i nalijte hladnom vodom do vrha da tegle ostanu u vodi. Kada voda proključa kuvati 20 minuta. Skinuti sa šporeta i ostaviti da se tegle ohlade u toj vodi ne vaditi ih. Kada se ohlade povaditi, obrisati i spakovati .
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU