Male tajne iz knjige recepata NAŠIH BAKA: Osvežavajući i lagan kolač sa ČOKOLADOM (RECEPT/FOTO)
Donosimo vam predlog za savršeni čokoladni kolač koji osvežava svojim voćnim notama. Isprobajte ga već danas, dosta je jednostavan za pripremu...
Pročitajte još: Šarenilo boja i vitamina iz rerne: Idealan ručak za sve koji su na dijeti (FOTO/VIDEO)
Sastojci za koru:
- 5 jaja
- 10 kasika šećera
- 50 mililitara ulja
- 50 mililitara mleka
- 8 kašika brašna
- 3 kašike kakao
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za žuti fil:
- 500 mililitara mleka (odvojiti 100 mililitara da se razmute 2 pudinga od vanile)
- 150 grama šećera
- 100 mililitara slatke pavlake
- 4 kašike mleka u prahu
- 150 grama margarina
- 2 pudinga od vanile
Sastojci za voćni fil:
- 600 grama kupina
- 4 kašike šećera
- 2 pudinga od vanile
Sastojci za čokoladnu glazuru:
- 200 grama čokolade
- 100 mililitara
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom i dodati zumanca, pa sve sjediniti. Dodati ulje, mleko, pa još malo sve zajedno izmiksati. Suve sastojke pomešati i ručno sa špatulom umešati . Razliti u kalup dimenzija 20 centimetara dužine i širine i peći na 180 stepeni oko 25 min. Koru ostaviti da se prohladi i iseci je na pola da se dobiju dve kore.
Za pripremu žutog fila staviti mleko pomešano sa šećerom da se kuva, a u drugu posudu razmutiti dva pudinga od vanile. Kad mleko provri dodati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne. U prohlađen fil dodati 150 grama margarina,100 mililitara slatke pavlake i 4 kašike mleka u prahu. Sve dobro izmiksati da se dobije kremast fil.
Pročitajte još: 10 stvari koje ne bi trebalo da SIPATE U SUDOPERU
Preliti kupine sa 200 mililitara vode i dodati 4 kašike šećera i ostaviti da prokuva. U drugu posudu razmutitii 2 pudinga od slatke pavlake sa 100 mililitara vode. Sastaviti sa kupinama i kuvati da se voćni fil zgusne.
Koru koju ste presekli na dva dela stavite jednu na dno nalijete voćni fil dok je još vruć i ostavite da se prohladi. Preko njega ide žuti vanil krem i drugi deo kore.
Pročitajte još: Kako se održavaju JASTUCI OD MEMORIJSKE PENE? Nikako ne bi trebalo da ih perete
Za pripremu čokoladne glazure, rastopiti 200 grama čokolade u 100 mililitara slatke pavlake koju ste prethodno zagrejali. Kolač je najbolje napraviti da odstoji preko noći u frižideru i da se fino stegne.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU