Umesite domaći hleb brzo i jednostano: Idealan i za početnike

Kristina LJubisavljević

19. 11. 2022. 000000 07:00

Foto: Shutterstock

Već vam je poznato da je miris domaćeg hleba jedan od najlepših i da nema ništa lepše nego kada uz obrok poslužite svež i vruć hleb.

Sastojci:

  • 500 g integralnog pšeničnog brašna
  • 25 g svežeg kvasca
  • 1 šolja mleka 
  • pola kašičice šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica: origano i bosiljak
  • 1 kašika ulja 

Pročitajte još: Sjajan predlog za ARANĐELOVDAN: Salata sa krompirom, piletinom i jajima koja će oduševiti sve goste (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

Pomešajte kvasac i šećer u pola šolje toplog mleka. Ostavite oko 10-15 minuta dok ne počne da se peni. Brašno i začine sipajte u posudu i promešajte. Dodajte ostatak mleka, ulje i kvasac. Mesite testo dok ne postane glatko i elastično. Gotovo testo prebacite u kalup obložen papirom za pečenje i prekrijte krpom. Ostaviti na toplom mestu da naraste (oko 2h). Stavite hleb u rernu zagrejanu na 180°C oko 30 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU