Starinska poslastica koju morate da probate: Pohovane jabuke prema receptu naših baka (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

17. 11. 2022. 000000 10:00

Foto: privatna arhiva

Potrebno je:

  • 200 ml mleka
  • 2 jaja
  • brašno 
  • 2 vanilin šećera
  • malo soli
  • malo šećera
  • ulje
  • 2 jabuke

Pročitajte još: Čokoladni čizkejk za prave sladokusce: Kremast i neodoljiv, postaće vaša nova omiljena poslastica (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

Jabuke oguliti, izvaditi sredinu, pa iseći na tanje krugove. U činiju umutiti jaja, dodati mleko, so, malo šećera ulje, 2 kašike, brašna da bude testo gust.

Zaroniti jabuke u testo. U tiganj sipati ulje, vaditi kašikom testo zajedno sa krugom jabuke. Kad porumeni okrenuti. Vaditi na papirne ubruse da upije višak masnoće.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU