Trikovi da SLAVSKI KOLAČI duže ostanu sveži: Odložite ih prema vrsti
Pomoću nekoliko saveta sačuvajte kolačima rok trajanja
Hrskavi kolačići
Oni ne podnose vlagu, tačnije vlažna okolina će ih omekšati, a to je razlog zbog kojeg će izgubiti hrskavost. Preporučuje se da ih čuvate u hermetički zatvorenoj posudi, ali nikako ih u posudu ne stavljajte tople, nego tek kad se skroz ohlade.
Pročitajte još: Kako da postavite STO ZA SLAVU: Evo gde treba da se nalazi escajg i zašto činije i ovali treba da budu iste boje
Kolači od dizanog, prhkog ili lisnatog testa
Ovako napravljene kolače najbolje je zamrznuti. Pre čuvanja u zamrzivaču prethodno ih ostavite pola sata u frižideru, pa tek onda premestite u zamrzivač. Na ovaj način će se očuvati prhkost testa.
Štrudle ili kuglof, keks s punjenjem
Mekane kolače najbolje je čuvati u posudi u koju ste dodali polovinu isečene jabuke ili krišku hleba. Oni deluju poput ovlaživača koji produžavaju rok svežine kolača.
Pročitajte još: Pogača sa crnim i belim susamom kojoj nećete moći da odolite: Laka i brza za pripremu, idealna i za početnike (RECEPT/VIDEO)
Kremasti kolači
Ne preporučuje se da ih držite u frižideru duže od tri dana, a najbolje je da ih zamrznete i to prekrivene masnim/pek papirom, pa da ih upakujete u kesu ili posudu. Pre serviranja ih ostavite da se odmrznu na sobnoj temperaturi - na ovaj način će biti kao sveži.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU