Ukusi ITALIJE u jednom kolaču: Isprobajte aromatični vazdušasti NAPULJSKI Migliaccio (RECEPT/FOTO)
Ukoliko do sada nikada niste išli u Napulj, donosimo vam ukuse juga Italije u jednom kolaču...
Pročitajte još: Predlog za današnji RUČAK - BOSANSKI lonac: Jelo puno vitamina idealno za CELU porodicu (RECEPT)
Sastojci:
- 180 grama griza
- 500 grama mleka
- 300 grama vode
- 210 grama šećera
- 250 grama ricotte (sobne temperature)
- 3 jaja (sobne temperature)
- 50 grama maslaca
- korice 2 pomorandže
- korice 2 limuna
- 2 vanilin šećera
- malo arome vanilije
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U dubljoj posudi pomešajte mleko, vodu, maslac, 40 grama šećera, 1 vanilin šećer i malo arome vanilije. Dodajte i celu koricu (u komadu) 1 pomorandže i 1 limuna. Zagrejte do vrenja. Sipajte tada griz pa uz mešanje varjačom kuvajte nekoliko minuta, dok se zgusne. Tek tada uklonite koricu limuna i pomorandže, ali bitno je da se kuvaju celo vreme sa kremom kako bi pustili više arome. Kremu ohladite na sobnoj temperaturi. Hlađenje možete ubrzati ako kremu prebacite u drugu posudu i stavite u veću posudu s hladnom vodom.
Pročitajte još: LENJA PITA prema bakinom receptu: Napravite brz kolač za početak nedelje (FOTO/VIDEO)
Jaja penasto umutite sa ostatkom šećera, vanilin šećerom i naribanom koricom 1 limuna i 1 pomorandže.
Ohlađen krem sa grizom pomešajte sa ricottom, koristite mikser, srednju brzinu. Dodajte tada i smesu sa jajima pa nastavite mutiti mikserom, srednjom brzinom, dok se sve ne poveže u jednoličnu smesu.
Smesu izlijte u kalup promera oko 20 centimetara, koji ste premazali maslacem i obložili masnim papirom.
Pročitajte još: Ukusan i aromatičan način pripreme zimnice: Začinite KISELE KASTRAVČIĆE najboljom kombinacijom biljaka
Pecite u unapred zagrejanoj pećnici na 175 stepeni oko 50 minuta, dok površina ne postane hrskava i lagano popucana. Ohlađeni kolač izvadite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU